Navigácia

  • Úspešné vystúpenie našich dievčat vo florbalovom turnaji

    Úspešné vystúpenie našich dievčat vo florbalovom turnaji

    Vo štvrtok  21. 3. 2024  sa uskutočnil v mestskej športovej hale obvodný turnaj vo florbale dievčat stredných škôl. Naše dievčatá po skvelých výkonoch a výhrach v zápasoch nad Spojenou školou J. Henischa,  Gymnáziom  LS, SPŠT Komenského a Spojenou školou Štefánikova so skóre 17 : 0 turnaj vyhrali a postúpili na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 17. 4. 2024 v Prešove. Dievčatám k postupu gratulujeme a prajeme úspešné vystúpenie v krajskom kole.

    Školu reprezentovali: Sofia Bortníková, Henrieta Džundová, Viktória Cuperová, Tamara Haneková, Jana Knišová, Jesika Kundrátová, Martina Mezešová, Terézia Vaneková, Simona Pompová, Alexandra Pipasová, Veronika Polčinová a Tamara Kimáková.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Úspešné vystúpenie našich dievčat vo florbalovom turnaji.

  • Zapojili sme sa do zbierky Hodina deťom

    Zapojili sme sa do zbierky Hodina deťom

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zapojili sme sa do zbierky Hodina deťom.

  • Obvodné kolo turnaja v mix volejbale stredných škôl

    Obvodné kolo turnaja v mix volejbale stredných škôl

    V utorok 19. 3. 2024 sa uskutočnilo  v priestoroch  Mestskej športovej haly obvodné kolo turnaja v mix volejbale stredných škôl.  

    Družstvo našich žiakov po dobrých výkonoch obsadilo v skupine tretie miesto. 

    Dievčatám a chlapcom ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

    Školu reprezentovali:  Sofia Bortníková, Henrieta Džundová, Benjamín Géci, Jana Knišová, Martina Mezešová, Nikoleta Nováková, Jesika Kundrátová, Emma Zajacová, Kristián Kaplár, Mark Kucharenko, Maroš Magoč a René Rusňák.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Obvodné kolo turnaja v mix volejbale stredných škôl.

  • Odovzdali sme výťažok z valentínskej zbierky pre OZ Druhá šanca

    Odovzdali sme výťažok z valentínskej zbierky pre OZ Druhá šanca

    Ochota pomáhať tým, ktorí to najviac potrebujú, je povinnosťou každej vyspelej spoločnosti. Naši žiaci sa rozhodli pomôcť psíkom a mačkám, ktoré sú v starostlivosti Občianskeho združenia Druhá šanca. Výťažok zo zbierky sme odniesli do útulku za obcou Lukavica.

    Ďakujeme všetkým žiakom a pedagógom, ktorí prispeli.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentínska zbierka.

  • Oznam

    S hlbokým zármutkom sme prijali správu o úmrtí dlhoročného kolegu a zamestnanca našej školy pána Michala Sokola.

    Česť jeho pamiatke a vďaka za dlhoročnú prácu. Úprimnú sústrasť rodine.

  • Zahlasuj za najpútavejšie LOGO projektu aj svojich spolužiakov!

    Hlasujte za naj logo projektu "Každý kraj chutí inak".

    Vyberte logo, ktoré najviac vystihuje názov projektu "Každý kraj chutí inak".

    Do projektu v rámci eTwinningu sú zapojení žiaci z Bardejova, Starej Ľubovne a poľského mesta Gdansk.

    Za Váš čas a názor vopred ĎAKUJEME!

    https://forms.gle/aYcErjcmGh8RtVrX8

  • Našim maturantom!

  • Workshop mediálnej gramotnosti s DEMAGOG.sk

    Workshop mediálnej gramotnosti s DEMAGOG.sk

    Ako rozlíšiť pravdu od lži?

    Takýto názov mal workshop, ktorý absolvovali žiaci vybraných tried našej školy. Workshop viedol novinár Pavol Lacko, ktorý pracuje pre organizáciu Demagog.sk.

    Žiaci sa dozvedeli mnohé informácie z oblasti mediálnej gramotnosti a kritického myslenia, ale hlavne im boli predstavené nástroje na efektívnejšie vyhľadávanie na internete. V závere wokshopu sa dozvedeli, čo si všímať, ak chceme získať kvalitné informácie.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Workshop mediálnej gramotnosti s DEMAGOG.sk.

  • Generačná chémia

    Generačná chémia

    Generácia X,Y,Z a Alfa sú označenia pre rôzne vekové skupiny, ktoré majú v spoločnosti svoje charakteristické črty. Každá z týchto generácií sa vyvíjala v odlišnej dobe a za odlišných okolností, preto má iné názory, postoje, očakávania a spôsoby, ako komunikovať a žiť v spoločnosti.

    Každá generácia sa stretáva so špecifickými výzvami a toxickými faktormi, ktoré môžu mať negatívny vplyv na ich životný zážitok. Ako minimalizovať negatívny vplyv a ako si vedieť vytvoriť vyváženú rovnováhu medzi online a off-line životom, sa žiaci 1. A triedy dozvedeli na prednáške Generačná chémia, ktorú lektorovala RNDr. Monika Kašová.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Generačná chémia.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    Dňa 6. marca 2024 sa v priestoroch školskej knižnice konalo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína. V úvode súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy zazneli tóny vážnej hudby v podaní Natálie Vašičkaninovej, žiačky I. E triedy.

    Sofia Dorinová a Kristián Káplár sa výborne zhostili úlohy moderátorov. Na súťaži srdečne privítali Ing. Helenu Ferkovú, riaditeľku školy, naše slovenčinárky a víťazov triednych kôl.

    Výkony súťažiach boli ohromujúce. Každý jeden z nich mal nám svojím textom čo ponúknuť a my všetci sme si dosýta vychutnali ich umelecké prednesy, dokonca sme stratili pojem o čase a zabudli na všetky starosti.

    Svoj prednes predviedlo 18 žiakov. Našimi najúspešnejšími recitátormi v kategórii poézia sú: Kryštof Kafaffa – IV.E, Vanessa Koščušková – IV. H a Sofia Dorinová – III. H a v kategórii próza: Vanessa Kubinová – I. E, Michaela Koscelníková – III. H, Karolína Raganová – I. A.

    Lenka Janíková z II.A triedy získala cenu poroty za príkladný prednes.

    Ďakujeme všetkým recitátorom za účasť a pohladenie duše.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín

  • Encouraging Creative Thinking ERASMUS+ Course

    Encouraging Creative Thinking ERASMUS+ Course

    V Prahe pokračuje vzdelávanie učiteľov v rámci programu Erasmus+, a to kurzom na podporu kreatívneho myslenia. Obsahom kurzu je 11 tematických modulov, ktoré sa venujú napríklad výučbe tvorivého myslenia, mentálnym blokom, využívaniu IKT vo vyučovaní, tvorbe otázok, alebo navrhovaniu kreatívnych úloh.

    Výsledkom je osvojenie si inovatívnych vyučovacích techník. Vzdelávanie spríjemnila prehliadka Prahy so sprievodkyňou.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Encouraging Creative Thinking ERASMUS+ Course .

  • Školské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti 2024

    Školské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti 2024

    Aj tento školský rok sa naši žiaci pod vedením vyučujúcich zapojili do stredoškolskej odbornej činnosti a obhájili svoje práce pred odbornou hodnotiacou komisiou.

    Žiaci zapojením do súťaže riešia aktuálne témy, využívajú medzipredmetové vzťahy, učia sa pracovať v tímoch, vyhľadávať informácie, spolupracovať s odborníkmi z rôznych oblastí a hospodárskej praxe.

    Mimoriadne úspechy žiakov sú zohľadňované pri prijímaní na vysoké školy.

    Výsledky svojich odborných prác obhájili v školskom kole žiačky Tamara Kimáková, Jessica Kundrátová, IV. E, odbor poradenstvo vo výžive, Vanessa Koščušková, IV. H, odbor hotelová akadémia, Sofia Horvátová, Ľubica Strnadelová, II. E odbor ekonomické lýceum.Dievčatám ďakujeme a prajeme veľa úspechov v krajskom kole v Prešove.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti 2024.

  • Olympiáda podnikový hospodár

    Olympiáda podnikový hospodár

    Naši žiaci štvrtého ročníka, študijného odboru ekonomické lýceum, sa aj v tomto školskom roku zapojili už do V. ročníka Olympiády podnikový hospodár.

    Súťaž organizuje Podnikovohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave a jej najúspešnejší účastníci môžu byť prijatí na vysokú školu bez prijímacích skúšok. Olympiáda podnikový hospodár je určená pre študentov maturitného ročníka stredných škôl v rámci celého Slovenska, ktorí si chcú otestovať svoje znalosti z ekonomiky a riadenia podnikov.

    V školskom a celoslovenskom kole si môžu stredoškoláci testovou formou overiť svoje znalosti z ekonómie, podnikovej ekonomiky, Európskej únie, náuky o spoločnosti a finančnej gramotnosti. 

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Podnikový hospodár.

  • Slávnostný banket pre rodičov a hostí našich žiakov 3. H triedy

    Slávnostný banket pre rodičov a hostí našich žiakov 3. H triedy

    Dňa 13. februára 2024 trieda 3. H pripravila slávnostný banket pri príležitosti sviatku lásky. Žiaci a učiteľky odborných predmetov sa aktívne podieľali na prípravných a realizačných prácach. Pre pozvaných hostí, väčšinou svojich rodičov pripravili chutné, bezlaktózové pokrmy, ktoré sa podávali banketovým systémom obsluhy. Celé podujatie sa nieslo vo veľmi príjemnom duchu a sviatočnej atmosfére. 

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostný banket pre rodičov a hostí našich žiakov 3. H triedy.

  • Živý ľudský hlas

    Živý ľudský hlas

    ,,Poézia je jediným miestom, kde ľudia môžu vyjadriť ich jedinečnú ľudskú myseľ. Je východiskom pre ľudí, aby vyslovili na verejnosti to, čo je známe v súkromí."

    Allen Ginsberg

    Svet vôkol nás akosi zrýchlil, riešime množstvo problémov a na poéziu si nenájdeme čas. No aj napriek tomu sa na našej škole našli umelecké duše, ktoré si zmerali sily s veľkou konkurenciou, vdýchli slovu svoj živý ľudský hlas, ukryli za krásou svojho prednesu nesmiernu drinu, trpezlivosť a cit, popasovali sa s textom, oslovili publikum a presvedčili ho, že recitovanie je poslanie odovzdať hodnoty, ktoré sú pre nás dôležité.


    Naša škola je na Janu Bukovskú, ktorú odborná porota súťaže v prednese poézie a prózy žien a dievčat Vansovej Lomnička odmenila II. miestom a Sofiu Dorinovú, ktorá si odniesla diplom za príkladný prednes hrdá a verí, že vášeň k literatúre nikdy nestratia.

  • Poznáte dobre pobaltské krajiny? Žiaci v 5. H triede ich spoznali a navzájom si vymieňali informácie o Estónsku, Litve, či Lotyšsku.

    Poznáte dobre pobaltské krajiny?  Žiaci v 5. H triede ich spoznali a navzájom si vymieňali informácie o  Estónsku, Litve, či Lotyšsku.
  • WORKSHOP finančnej gramotnosti 2024

    WORKSHOP finančnej gramotnosti 2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album WORKSHOP finančnej gramotnosti 2024.

  • "Ukáž svoj talent" ... v súťaži Hviezdoslavov Kubín

  • Krajské kolo Olympiády ľudských práv

    Krajské kolo Olympiády ľudských práv

    Vo štvrtok 8. februára 2024 sa konal už 26. ročník Olympiády ľudských práv, v ktorom sme sa zúčastnili ako jediný zástupca stredných odborných škôl z Bardejova.

    Našu školu už po druhýkrát reprezentoval Adam Jakubašek z II. E a preukázanými vedomosťami obsadil 10. miesto spomedzi 21 súťažiacich.

    Aj napriek tomu, že neobhájil svoj minuloročný postup do celoslovenského kola, veríme, že mu účasť priniesla nadobudnutie nových vedomostí a skúseností, ktoré zúročí v ďalšom ročníku tejto súťaže.

    Ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajské kolo Olympiády ľudských práv.

  • "Let´s know by trying"

    Milí žiaci, v rámci projektu Erasmus+ "Let´s know by trying" máte veľkú šancu v mesiacoch marec - apríl 2024 spoznať nových kamarátov a popritom sa naučiť veľa nových zaujímavostí.

    Viac info v linku

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka
    Pod Vinbargom 3
  • +421/054/488 51 26 /recepcia/
    +421/054/472 38 30 /sekretariát/

Fotogaléria školy